احتباس ادرار چیست و چگونه درمان می‌شود؟

يكشنبه, بهمن 10, 1395 - 04:04 توسط تحریریه بادبادک

 احتباس ادرار به ناتوانی در دفع ادرار گفته می‌شود. این عارضه از اصلی‌ترین علت‌های ابتلا به هایپرپلازی خوش خیم پروستات است.

در افرادي كه دچار احتباس ادراري هستند، مثانه با وجود انباشته شدن از ادرار و ايجاد احساس نياز به دفع آن، قادر به دفع ادرار نمي باشد. به همين دليل در اثر وارد شدن فشار بيش از حد به جداره مثانه، درد ناگهاني در بيمار ايجاد مي شود.
در احتباس ادراری مزمن، پس از پرشدن مثانه از ادرار مقداری از آن دفع شده و بقیه آن در مثانه حبس می‌شود.

شایع ترین علت ایجاد احتباس ادرار در آقایان، بزرگ شدن غده ی پروستات است. در خانم ها بزرگ شدن رحم در اوایل بارداری موجب وارد آمدن فشار بر پیشابراه و در نتیجه احتباس ادرار می شود.

یبوست، سنگ یا تومور مثانه، آسیب دیدگی اعصاب مثانه (مثلاً در اثر بیماری ام اس، دیابت یا صدمات نخاعی) می توانند موجب احتباس ادرار شوند.
احتباس ادراری مزمن ممکن است در اثر مصرف داروهای مُدر و الکل یا به دنبال حضور در هوای سرد ایجاد شود و خود را به شکل حاد نشان دهد.
داروهای ضدافسردگی، ضد پارکینسون و داروهای ضد سرماخوردگی و ضد آنفلوانزا همگی ممکن است موجب احتباس ادراری حاد شوند.

 

علائم احتباس ادراری
 

علائم احتباس ادراری حاد عبارتند از:

درد شدید و ناگهانی در قسمت پایین شکم

 احساس درد و فشار در مجرای دفع ادرار

 احساس نیاز به دفع فوری ادرار بدون امکان دفع ادرار

علائم و مشکلات احتباسی ادراری معمولاً در عرض چند ساعت آشکار می شوند.
 

علائم احتباس ادراری مزمن عبارتند از:

 دفع مکرر ادرار با فواصل زمانی کوتاه (تکرار ادرار)

 تورم و برآمدگی در ناحیه  شکم

وجود اشکال در شروع دفع ادرار

ضعیف بودن جریان ادرار (کم فشار بودن دفع) که در آخر به حالت چکه چکه تبدیل می شود

دفع بی اختیار و قطره قطره ادرار در فواصل بین دو مرتبه دفع

برخلاف احتباس ادراری حاد، در احتباس ادراری مزمن هیچگونه دردی در بیمار وجود ندارد.

 

اگر می‌خواهید در خانه بیماری‌تان را به صورت خانگی و طب سنتی درمان کنید به شما استفاده از آب میوه کرنبری و عصاره اورتیکا را پیشنهاد می‌دهیم.

محلول خوراکی اورتیکا، از پیکر رویشی گیاه گزنه تهیه شده است، مواد موثر این گیاه سبب افزایش حجم ادرار شده و از حبس شدن ادرار در مجاری ادراری جلوگیری می‌کند و با این اتفاق به دفع سنگ کلیه کمک می‌کند.

از دیگر خواص گزنه ضد باکتری بودن آن است، گزنه حرکت باکتری «ای‌کولی» را که از مهم‌ترین عوامل عفونت‌های ادراری است، کاهش مي دهد و از تشکیل کلونی این باکتری جلوگیری می‌کند. مواد مؤثر موجود در عصاره این گیاه باعث کاهش التهاب در بدن می‌شوند.

 ‍شما می‌توانید از این عصاره ۲ بار در روز (صبح و شب)، هر بار یک قاشق غذاخوری میل نمایید و تا زمان درمان بیماری مصرف آن را ادامه داده و جهت پیشگیری از تشکیل سنگ نیز می‌توانید این عصاره را چندبار در هفته مصرف کنید.
 

اگر گیر افتادن ادرار در مجاری ادراری بر اثر بزرگ شدن پروستات باشد می‌توانید از این راه‌کار استفاده کنید:برای درمان خانگی و یا حتی پیشگیری از بزرگ شدن پروستات در سنین پایین می توانید از روغن کدوی طبی که با نام کدوی تخمه کاغذی معروف است استفاده کنید.

 امروزه با پیشرفت علم داروسازی و شناخت بیشتر اثرات درمانی این گیاه، از این روغن عمدتاً برای ساخت دارو جهت درمان ورم خوش خیم پروستات در مراحل اولیه و ثانویه استفاده می گردد.

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه جدید

دیدگاه خود را بیان کنید